10.10.10

Bi Blogger'ın İsyanı Mı Dersiniz,Her N'aparsanız artık..

herkese merhaba.
bi süredir bloguma harcadığım emeklerin tamamen boş olduğu konusu kafamı kurcalayıp duruyor.çoğu zaman buraya kimsenin zerresini duymadığı haberleri aylar öncesinden ve en önemlisi 'doğru' bi şekilde yazdım,1,5 yıl boyunca kimsenin blogundan tek bi haber çalmadım,her yerde görebileceğiniz yazıları bloguma koymaya tenezzül etmedim,postlarımdaki her şeyi 'kendi ağzımla' yazdım,tek dil kesmedi,beni izleyen 2-3 yabancı izleyici için üşenmeden İngilizce yazdım(bi çoğu gibi b*ktan grammerle de değil,her cümle üstünde tek tek durdum) ama 1,5 yılın sonunda 124 takipçim var.ÇOK ADİL!
her gittiği lüks mekanda yediği,içtiği,s*çtığı her şeyi yazan bi blogger olmak istemedim..sanırım hatam buydu?!
bi kere en önemlisi başlarda blog yazmak sadece yazarın içinden gelen bi şeydi.şimdilerdeyse 'ay yazıyım da Vogue'un orasında burasında fotoğrafım çıksın','davetlere çağırılayım da ünlülerle kanka olayım','gazetede benden bahsetsinler' gibi s*çmık bi kafaya dönüştü bu iş.
kusura bakmayın ben yanlış algılamışım sanırım!
buraya yazmaya başladığımda Türkiye'nin en önemli bloggerları,ben onlarınkini yapmadan benimkini takip etmeye başladıklarında sevinçten dört köşe olmuştum tabir-i caizse..ama sonra farkettim ki tüm amaç izleyici sayısını artırmak için insanlara yavşaklık yapmaktı.bunu idrak etmem 1,5 yıl gibi bi zamanımı aldı düşünsenize,ne safım!
bulduğum her boş vakitte insanlar zevkle bi şeyler okusun diye bilgisayarın başına oturup bi taraflarımı yırttım ben..ama bu mevzuyu farketmemle hiç tarzım olmayan 'g*t yalayıcılığı'na başlamanın farz olduğu dank etti kafama.
tabi akabinde 'napıyorum ulan ben'ler..
şimdi..sanırım biraz ağır konuştum ama üzgünüm.ayrıca bi süre buralarda olmıycam.çünkü zerre kadar yazma hevesim gelmiyor,DEĞERİNİ BİLEN YOK.muhtemelen bazılarınız 'heleleeööeey salak sanki çok bi tarafımızdasın' diyosunuz şu an,zaten blogger yavşaklıktan arınmış,eskisi gibi 'doğal' olmanın insanları mutlu ettiği bi yer olana kadar görünmiycem,kafanız rahat olsun.
hepinize başarılar.zira adını bile bilmediği insanlara ego tatmini için yaranma çabası zor iş..

yokken burdan; www.twitter.com/newyorkglazer
ya da burdan www.whatcanidosometimes.tumblr.com beni izleyebilirsiniz.
bunları hakettiğini düşünmeyen herkese sevgiler.

11 yorum:

apollo boy dedi ki...

bugune kadar okuduğum en iyi blog yazısıydı. senn blogundaki en iyi yazı değil. türkiyedeki tüm bloggerların yazmış olduğu en iyi yazı.

tebriklerrrr ve teşekkürler ..

UndefinabLe© dedi ki...

oha çok iyiydi...
Aynı dertten muzdarip tüm blogger'ların hislerine tercüman olduğun için teşekkürler!

Sevgiler!
-D-

newyorkglazer dedi ki...

daha söylicek çok şey var ama bu kadarı bile insanları düşündürmeye yetiyorsa mutlu olurum.
umarım bundan sonra bişiler değişir.
ve asıl ben teşekkür ederim.

Efe Can Çakmak dedi ki...

her kelimesine katılıyorum. tebrik ederim!

newyorkglazer dedi ki...

teşekkürler diycem ama bu kadar atardan sonra garip hissediyorum :D

LittleRobinBird dedi ki...

Hayatın her alanında olduğu gibi "blog ünlülüğü" de kendini nasıl sattığınla ilgili.. Ya da seksle ilgili yazmakla belki de?
Günde on bin tane bloga girip her birine "cnmm yaa yalnız diilsinn çektiğin acıları anlıyorumm" ya da "süpersin blogun çok şahane" yorumları bırakırsan da okuyucu sayın artabilir..

newyorkglazer dedi ki...

16 yaşında olduğum için 'sex sells' diyemicem,üzgünüm.
ben de tam olarak o 'yavşaklık'tan söz ediyorum zaten.eğer bu işler öyle yürüyosa almıycam..alana da mani olmıycam..

Adsız dedi ki...

yaptığın işin iyi olduğunu düşünuyorsan seni ne kadar kişinin takip ettiği önemli değil... eğer boy boy uzun bacaklı fotoğraflar koysaydın inan binlerce kişi takip ederdi! eğer seni öyle insanların takip etmesini istiyorsan bırakman doğru karar fakat senin yazdığın uslup hoş başarılı iyi şeylerin yayılması zaman alır bence PES ETME !

newyorkglazer dedi ki...

aslında bu durum benim ne kadar iyi olup olmadığımı da düşündürdü bi yerde.sanırım değilim ki 1.5 yılın sonunda böyle hezimete uğradım :D
teşekkür ediyorum.zaten yazmayı bırakmam sanırım.hani dönerim ama ne zaman olur ya da bu adreste mi olur onu bilemiyorum..

francesca mckennitt dedi ki...

Bloggerların şuanki durumunu özetlemişsin, içimden geçenler bunlar.. Bence yazmaya devam etmelisin, blogspotun sadece bahsettiğin insanlardan ibaret olmadığını kanıtlamak için:)

newyorkglazer dedi ki...

teşekkür ettim.düşünüyorum bu ara :)