27.5.11

Lady GaGa-Born This Way(Album)

Lady GaGa'nın heyecanla beklenen 2.albümü 'Born This Way' hepinizin bildiği gibi 23 Mayıs'ta yayınlandı.bu tarihten yaklaşık 5 gün önce şarkıların tümü YouTube üzerinden dinlenebiliyordu ama ben nedense 23 Mayıs'ı bekledim :D
şarkıları dinlediğim ilk andan itibaren çoğundan müthiş bi enerji aldım.tek dinlemede bazılarının sözlerini bile ezberledim.albüm epey başarılı,zaten çıktığı ilk gün tüm dünya listelerinde 1 numaraya oturuverdi.uzun etmeden albüm kritiğine geçmek istiyorum.zira baya uzun sürecek gibi..
Lady GaGa's brand new album 'Born This Way' has just released on 23th of May.but before 5 days ago from this date,her songs were released on YouTube but I wanted to wate 23th of May,don't know why :D
I got an amazing energy from the songs when I first listened them.also the lyrics easily sticked to my mind.album will be so successful,you can see it from iTunes lists.soooo here I go;

Hit Olmuş/Already Hit
  • Born This Way(11 Şubat-February 11,2011)
albümden yayınlanan ilk single olan 'Born This Way' fanları ikiye böldü..beğenenler de oldu,vasat bulanlar da.ama bildiğimiz bi şey vardı ki bu şarkı GaGa'ya göre albümün en hafif şarkısıydı.nitekim albümü dinleyince de adam akıllı 'pop' diyebileceğiniz tek şarkı olduğunu düşüneceksiniz.
first single of the album and it seperated the fans.some of them like it,some of them not..but we know that this song is the lightest song of the album.maybe I can say 'Born This Way' is the one and only pop song of the album..
  • Judas(15 Nisan-April 15,2011)
albümün ikinci single'ı,Hristiyanlık'ta önemli yeri olan 12 havariden biri,13 sayısının uğursuz olarak anılmasının yegane sebebi Judas'ın adını taşıyor.beklenildiği üzere şarkıya Hristiyanlık'a bol göndermeli bi klip geldi.üzerinde çok konuşuldu ama er ya da geç sevilen bi iş hâline geldi 'Judas'..
the second single's name comes from one of the twelve disciples of Jesus.as you can clearly imagine 'Judas'' video has lots of transmittions to Christianity.sooner or later,everybody likes it.
  • The Edge Of Glory(9 Mayıs-May 9,2011)
üçüncü single olan 'The Edge Of Glory' diğerleri kadar ses getirmese de dinleyen herkes tarafından şüpheye mahal vermeden sevildi.benim de favorilerimden.
every single person who listens this song finds it loveable.'The Edge Of Glory' is one of my favourites.
  • Hair(16 Mayıs-May 16,2011)
son olarak albüm için geri sayım yapılırken promotion single olarak yayınlanan 'Hair' verildi internete.şarkıda görünüşü ve asiliği sebebiyle ailesi tarafından yargılanan bi kız anlatılıyor.kimbilir belki de GaGa'nın ergenlik döneminde yaşadığı sıkıntıları anlatıyordur bu sözler..
lastly;album's promotion single 'Hair' is about a teenage girl who is so rebel.the lyrics could be about GaGa's youth,who knew..

Potansiyel Hit/Potential Hit
  • Black Jesus † Amen Fashion
GaGa'nın 19 yaşında tek başına New York'a taşındığı dönemi konu alan şarkının nakaratı harika.her ne kadar adını,GaGa'nın enteresan bulduğu her şeyi karıştırıp deyim yerindeyse bok ederek oluşturduğunu düşünsem de şarkıyı seviyorum.dinlenmeli.
this song is about GaGa's movement to New York when she was 19.the name of this song is so stupid for me just because it's made of all of the things that GaGa finds out interresant,it's not necessary..but I love this song,must listen.
  • Bloody Mary
karanlık sound'u ve aradaki çığlıklarıyla,daha önce hiç yemediğiniz enteresan bi yiyeceği tadarmışsınız gibi hissettiriyor şarkı.albümün glam rock-pop karışımı tarzına güzel oturmuş.
its dark sound and screams of GaGa makes you feel like you're tasting something amazing that you've never taste.'Bloody Mary' fits to album's glam rock-pop style perfectly.
  • Scheiße
resmi olarak yayınlanmayan ama Mugler defilesi sayesinde herkesin ezberinde olan bi şarkı 'Scheiße'..remix'ini çok daha başarılı buluyor olsam da bu versiyonu da gayet dinlenebilir.iyinin kötüsü yani..
it hasn't released officially yet but everbody can sing along to this song just because Mugler fashion show.I think the remix is better but this version is so nice too.
  • Bad Kids
80'ler rock müziğini hatırlatan bi intro'yla selamlıyor bizi GaGa ve yine 80'ler ama bu kez pop tarzında devam ettiriyor şarkıyı.farklı zevklere de hitap edebilirliğiyle geçiyor 'Potansiyel Hit'ler arasındaki yerine.
its intro sounds like 80's rock music.and it continues in '80's pop' way.it appeals to different music tastes so it is a 'Potential Hit' too.
  • Government Hooker
albümdeki şarkıları dinlediğimde dikkatimi çeken ilk şarkı buydu.'I'm gonna drink my tears tonight' kısmında doruklara çıkan şarkı,her saniyesinde zevk veriyor.favorim.
this song took my attention when I first listened to the album.'I'm gonna drink my tears tonigh' part is obviously perfect.every single second of it gives pleasure.my favourite.
  • Heavy Metal Lover
albüm için kaydedilen son şarkı olan 'Heavy Metal Lover' güzel bi videoyla çok daha çekici olabilir diye düşünmekteyim.
this is the last recorded song of the album.if it'll have a good video,I'll find it much better.
  • Electric Chapel
rock kokan,kilise çanlı bi şarkı.adında chapel var,başka n'olcaktı ki..ben pek sevemedim ama hastası olan birçok Little Monster bildiğimden bu şarkıyı da 'Potansiyel Hit' listesine kattım gitti.
smells like rock,church bell rings inside of it,its name is 'Electric Chapel',what else..I don't like it so much but I know a few Little Monster who love it.
  • Americano
albümden en beğendiklerim arasında.dinleyine acaba GaGa biseksüel mi demiştim(acaba mı?!),sonra gördüm ki Vogue röportajında gay evlilikleri üzerine yazılmış bi şarkı olduğunu söylemiş.Mariachi melodisiyle tam kendini kaybetmelik(trance mi demek istedim?) olmuş,oh mis.
one of my favourites.when I listened it I said to myself 'is GaGa bisexual?'(any doubt?!) after that I saw her Vogue interview and she told that this song's about gay marriage.its Mariachi melody will make you be in trance.
  • The Queen
adını bilemem ama şarkının ara ara acayip şekilde Queen koktuğunu söyleyebilirim(özellikle gitar solosu).GaGa'nın adını aldığı şarkının sahibi olan gruptan etkilenmemesi ilginç olurdu zaten.seviyorum bu şarkıyı.
I don't know about it's name but it sounds like Queen sometimes(specially,the guitar solo).I love this song.
  • Marry The Night
bana ne olduğunu bilemediğim garip bi his yaşatan birkaç şarkı vardır.'Marry The Night' da onlardan biri oldu.çok güzel.
there are some songs that make me feel so odd feelings,this song has become one of them.so good.

Hi-ç-t Şansı Yok/No Chance
  • Yoü & I
2007-2008 yılları arasındaki erkek arkadaşı Luc Carl'a yazılmış olan şarkı için GaGa;'bu şarkıyı asla iTunes'tan yayınlamayacağım çünkü bunu dinlemek için para ödemenizi istemiyorum.hepinizin müzik ve özgürlüğü umursadığınızı biliyorum..' demiş.ayrıca şarkı GaGa'nın aile evinde,ilk piyanosunda bestelenmiş.şarkı fena değil ama pek sevemedim.
this song is about GaGa's ex-boyfriend Luc Carl.she said 'I don't want nothing from you; I don't want you to buy it; I don't want you to pay me anything to listen to it; I'm not even gonna put it on iTunes. I wrote this song because I wanted to write a great record. And I wanted you to hear it, just because I love you, and I know that all you care about is music and freedom' about 'Yoü & I'.and also this song was written on her first piano,in her parents' house.not bad but I don't like it so much.
  • Highway Unicorn(Road 2 Love)
bi türlü ısınamıyorum bu şarkıya,olmuyor..
I can't like it,really can't..
  • Fashion Of His Love
şarkı 1,5 yıl önce intihar eden Alexander McQueen'e yazılmış.sevmekle sevmemek arasında kaldığım bi şarkı.asla kötü değil ama hit olacak kadar iyi mi,orası tartışılır..
this song is about Alexander McQueen who took his own life 1,5 year ago.I like it and also don't like it..not bad but I don't know if it will be a hit.

bitti,umarım tutarlı bi eleştiri olmuştur..
the end!

Hiç yorum yok: