21.5.11

Nereden Nereye 1/GaGa-Rihanna

başlıktan da anlayabileceğiniz üzere;piyasaya ilk çıktıkları yıldan bugüne,Lady GaGa ve Rihanna'nın nereden nereye geldiğini görelim istiyorum bu postta..
zira uçurum olmasa da ilk zamanlarıyla şimdiki hâlleri arasındaki fark inanılmaz.
  • Lady GaGa

'Just Dance'i TV'de ilk gördüğümde 'bu kadın her kimse,tam benlik' demiştim,nitekim ilerleyen günlerde kendisini TRL'de canlı izlediğimde bu tezimde ne haklı olduğumu görmüş oldum.

tabi 'Just Dance'te herhangi bi pop şarkıcısı için abes olmayan kostümleri ve platin saçlarıyla henüz bize 'aman allahım!' dedirtmemiş 22 yaşında genç bi kızdı GaGa..sonrasında ardı ardına yayınlanan ve büyük ses getiren single'larından 5.si olan 'Papparazzi'nin klibiyle (kısa metraj film tadındadır) gerçekte kim olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.
o andan sonra da onu tutabilene aşk olsun..yolda,bayırda elinde çay fincanı,gözünde absürd güneş gözlükleriyle;lateks tulumları,kurdaleli saçlarıyla adeta 'ben bu dünyaya ait değilim' der gibi dolaştı.
sonra 2.albümü 'The Fame Monster' geldi ve ilk single 'Bad Romance'le glam rocksever GaGa,karanlık yanıyla fanlarına selam etti.
tematik,bol metaforlu kliplerinin sayısı da bu albümle arttı..'Telephone','Alejandro' gibi hitlerin klipleri çok konuşuldu,konuşulmaya da devam ediyor.
yukarıda da dediğim gibi..başta herhangi bi elektronik-popçu gibi görünen GaGa,tarz konusunda sınır tanımaz oldu,değişti de değişti..saçlarını mordan maviye,civciv sarısından beyaza boyattı.kimi zaman çılgın bi rockçı gibi giyindi kimi zamansa giyinmedi bile(!)
ve günümüzün pop kraliçesi hâline geldi..hatta bana sorarsanız Madonna'nın tahtına veliaht olmayı bırakın o tahtı yıkıp yerine yenisini bile kurdu diyebiliriz.
(bu arada GaGa'nın yeni albümü bu pazartesi piyasaya sürülüyor,heyecan dorukta!)

  • Rihanna

2005 yılında eleştirmenler tarafından birçok taşlamaya maruz kalan ilk albümü 'Music Of The Sun'ı piyasaya sürdüğünde henüz 17 yaşında olan Rihanna,güzellik açısından kusursuz olsa da tarz açısından tam bi fiyaskoydu.R&B'cilerin 2000'lerin en başına ait tarzlarını taklit eden Ri,2005'e göre oldukça demode görünüyordu.
üçüncü albümü 'Good Girl Gone Bad'le asıl patlamayı yaratan şarkıcı,o dönem büyük bi furya haline gelen kısa siyah saçlarıyla ve bi Jay Z düeti olan 'Umbrella'yla birçoklarına 'işte bu' dedirtti.
adı üstünde iyi kız kötüleşiyordu,asi görüntüsüyle dikkatleri üzerine fazlasıyla çekmişti.anlaşılan o da bundan hoşnuttu ki tarzını bukalemun misali büyük bi sıklıkla değiştirmeye başladı.
saç modelini,rengini;giyim tarzını değiştirme hızına bi türlü yetişemedik.
ve son olarak alev kırmızısı saçlarıyla devam etmekte kendisi..bence böyle gayet hoş oldu,bi süre daha kıpırdamaması dileğiyle(!)

P.S:postun adına 'Nereden Nereye 1' dedim ki arkası gelsin..aklımda birkaç isim var ama sizden de bekliyorum.görmek istediğiniz ismi herhangi bi yerden bana ulaştırabilirsiniz.
sevgiler.

Hiç yorum yok: